Reforma torta

Za patispanj:
                      10 belanaca
                      300gr kristal secera
                      300gr mlevenih oraha
                      3 kasike brasna

Za fil:         
                     10 zumanaca
                     200gr kristal secera
                     3 stangle cokolade
           
Priprema: 
                   1. U veliku posudu umutiti deset belanaca.
                   2. Dodati kristal secer i miksovati dok se secer ne istopi.
                   3. Dodati mlevene orahe i tri kasike brasna.
                   4. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
                   5. Smesu izruciti u podmazan pleh i peci oko 20 minuta.
                   6. Zumanca sjediniti sa kristal secerom i miksovati dok smesa ne bude vazdustasta i svetlozuta. Staviti na paru i dodati cokoladu. Mesati sastojke dok se ne pojave baloncici. Skloniti i ostaviti fil da se ohladi.
                  7. Patispanj podeliti na dva dela i filovati.
                  8. Tortu premazati sa filom i ukrasiti sa mlevenim orasima.


Comments