Za patispanj:
10 belanaca
300gr kristal secera
300gr mlevenih oraha
3 kasike brasna
Za fil:
10 zumanaca
200gr kristal secera
3 stangle cokolade
Priprema:
1. U veliku posudu umutiti deset belanaca.
2. Dodati kristal secer i miksovati dok se secer ne istopi.
3. Dodati mlevene orahe i tri kasike brasna.
4. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
5. Smesu izruciti u podmazan pleh i peci oko 20 minuta.
6. Zumanca sjediniti sa kristal secerom i miksovati dok smesa ne bude vazdustasta i svetlozuta. Staviti na paru i dodati cokoladu. Mesati sastojke dok se ne pojave baloncici. Skloniti i ostaviti fil da se ohladi.
7. Patispanj podeliti na dva dela i filovati.
8. Tortu premazati sa filom i ukrasiti sa mlevenim orasima.
10 belanaca
300gr kristal secera
300gr mlevenih oraha
3 kasike brasna
Za fil:
10 zumanaca
200gr kristal secera
3 stangle cokolade
Priprema:
1. U veliku posudu umutiti deset belanaca.
2. Dodati kristal secer i miksovati dok se secer ne istopi.
3. Dodati mlevene orahe i tri kasike brasna.
4. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
5. Smesu izruciti u podmazan pleh i peci oko 20 minuta.
6. Zumanca sjediniti sa kristal secerom i miksovati dok smesa ne bude vazdustasta i svetlozuta. Staviti na paru i dodati cokoladu. Mesati sastojke dok se ne pojave baloncici. Skloniti i ostaviti fil da se ohladi.
7. Patispanj podeliti na dva dela i filovati.
8. Tortu premazati sa filom i ukrasiti sa mlevenim orasima.
Comments
Post a Comment