Za mafine:1 2/3 casa brasna
1 casa secera
2 kasicice limunove kore
1/4 kafene kasicice sode bikarbone
1 kesica praska za pecivo
1/4 kafene kasicice soli
170gr istopljenog margarina ili putera
2 jaja
120gr kisele pavlake
60ml mleka
60ml limunovog soka
Za krem: 150gr margarina
1 kesica pudinga od vanile
500ml mleka
100gr secera u prahu
60ml limunovog soka
1 kafena kasicica limunove kore
Priprema:
1. Secer i limunovu koru sipati u blender i miksovati dok secer ne dobije zutu boju.
2. U posebnoj ciniji sjediniti brasno, so, prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Promesati sastojke.
3. U drugoj ciniji sipati mleko, limunov sok, dva jajeta, istopljen margarin, kiselu pavlaku i secer sa limunom. Mesati mutilicom dok se sastojci ne sjedine.
4. Dodati suvu smesu i nastaviti sa mesanjem.
5. Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine.
6. Rernu zagrejati na 190 stepeni.
7. Koristeci srednje modle za sladoled puniti korpice smesom (Moze i supenom kasikom - po dve u svaku korpicu.) Trebalo bi da ima dovoljno za 12 mafina.
8. Staviti u rernu i peci 5 minuta na 190 stepeni, potom 10-12 minuta na 180 stepeni.
9. Napraviti puding: Kesicu pudinga pomesati sa 100ml mleka. Preostalo mleko staviti da se kuva. Kad prokljuca, dodati smesu i mesati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa ringle i staviti da se ohladi.
10. U ciniju izmiskovati margarin, secer u prahu, limunov sok i limunovu koru. Dodati ohladjen puding i mesati dok se puding ne sjedini sa margarinom.
11. Uz pomoc sprica filovati mafine.
Prijatno! :)
1 casa secera
2 kasicice limunove kore
1/4 kafene kasicice sode bikarbone
1 kesica praska za pecivo
1/4 kafene kasicice soli
170gr istopljenog margarina ili putera
2 jaja
120gr kisele pavlake
60ml mleka
60ml limunovog soka
Za krem: 150gr margarina
1 kesica pudinga od vanile
500ml mleka
100gr secera u prahu
60ml limunovog soka
1 kafena kasicica limunove kore
Priprema:
1. Secer i limunovu koru sipati u blender i miksovati dok secer ne dobije zutu boju.
2. U posebnoj ciniji sjediniti brasno, so, prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Promesati sastojke.
3. U drugoj ciniji sipati mleko, limunov sok, dva jajeta, istopljen margarin, kiselu pavlaku i secer sa limunom. Mesati mutilicom dok se sastojci ne sjedine.
4. Dodati suvu smesu i nastaviti sa mesanjem.
5. Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine.
6. Rernu zagrejati na 190 stepeni.
7. Koristeci srednje modle za sladoled puniti korpice smesom (Moze i supenom kasikom - po dve u svaku korpicu.) Trebalo bi da ima dovoljno za 12 mafina.
8. Staviti u rernu i peci 5 minuta na 190 stepeni, potom 10-12 minuta na 180 stepeni.
9. Napraviti puding: Kesicu pudinga pomesati sa 100ml mleka. Preostalo mleko staviti da se kuva. Kad prokljuca, dodati smesu i mesati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa ringle i staviti da se ohladi.
10. U ciniju izmiskovati margarin, secer u prahu, limunov sok i limunovu koru. Dodati ohladjen puding i mesati dok se puding ne sjedini sa margarinom.
11. Uz pomoc sprica filovati mafine.
Prijatno! :)
Comments
Post a Comment