Mafini sa limunom

Za mafine:1 2/3 casa brasna
                   1 casa secera
                   2 kasicice limunove kore
                   1/4 kafene kasicice sode bikarbone
                   1 kesica praska za pecivo
                   1/4 kafene kasicice soli
                   170gr istopljenog margarina ili putera
                   2 jaja
                   120gr kisele pavlake
                   60ml mleka
                   60ml limunovog soka
                 
Za krem:    150gr margarina
                   1 kesica pudinga od vanile
                   500ml mleka
                   100gr secera u prahu
                   60ml limunovog soka
                   1 kafena kasicica limunove kore

Priprema:
                1. Secer i limunovu koru sipati u blender i miksovati dok secer ne dobije zutu boju.
                2. U posebnoj ciniji sjediniti brasno, so, prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Promesati sastojke.
                3. U drugoj ciniji sipati mleko, limunov sok, dva jajeta, istopljen margarin, kiselu pavlaku i secer sa limunom. Mesati mutilicom dok se sastojci ne sjedine.
                4. Dodati suvu smesu i nastaviti sa mesanjem.
                5. Korpice za mafine poredjati u kalup za mafine.
                6. Rernu zagrejati na 190 stepeni.
                7. Koristeci srednje modle za sladoled puniti korpice smesom (Moze i supenom kasikom - po dve u svaku korpicu.) Trebalo bi da ima dovoljno za 12 mafina.
                8. Staviti u rernu i peci 5 minuta na 190 stepeni, potom 10-12 minuta na 180 stepeni.
                9. Napraviti puding: Kesicu pudinga pomesati sa 100ml mleka.  Preostalo mleko staviti da se kuva. Kad prokljuca, dodati smesu i mesati dok se puding ne zgusne. Skloniti sa ringle i staviti da se ohladi.
               10. U ciniju izmiskovati margarin, secer u prahu, limunov sok i limunovu koru. Dodati ohladjen puding i mesati dok se puding ne sjedini sa margarinom.
               11. Uz pomoc sprica filovati mafine.


Prijatno! :)

Comments