Za koru: 8 jaja,
250gr secera,
9 kasika vruce vode,
250gr brasna,
1 prasak za pecivo,
2 kasike kakaoa
Za fil: 500ml mleka,
3 kasike brasna,
250gr margarina,
200gr secera,
2 vanilin secera
Za dekoraciju: 125gr kokosa
Priprema:
1. Za pripremu kore odvojiti belanca od zumanaca i umutiti ih u cvrst sam. Ostaviti ih po strani. Zumanca umutiti sa secerom dok se ne dobije glatka masa. Dodati vrucu vodu i mesati dok se sastojci ne sjedine.
2. U smesu dodati pomesano brasno sa kakaom i praskom za pecivo. Mesati dok se sastojci ne sjedine.
3. U umucenu smesu sa zumancima postepeno dodavati belanca i varjacom mesati dok se smesa ne sjedini.
4. Rernu prethodno zagrejati na 180 stepeni. Polovinu smese sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje. Peci oko 20 minuta. Na isti nacin ispeci i drugu koru.
5. Pecene kore okruglom modlicom (moze i casom - ja sam tako) iseci na krugove.
6. Posebno pripremiti fil. U serpu sipati 400ml mleka i kuvati dok ne prokljuca.
7. U preostalo mleko dodati brasno, secer i dve kesice vanilin seceera. Mesati dok se sastojci ne istope odnosno dok se ne sjedine. Kad se sastojci sjedine, dodati u kljucalo mleko i mesati dok se smesa ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti fil da se hladi.
8. Margarin umutiti u posebnu ciniju i dodati ohladjen fil. Miksovati dok se fil i margarin ne sjedine.
9. Po dva biskvitna koluta spajati sa kasicicom (ili kasikom, sve zavisi kojih dimenzija je bila modlica ili casa) fila a zatim bocne strane i gornju koru takodje premazati filom.
10. Na kraju subarice, uvaljati u kokos. Ostaviti dva do tri sata u hladnoj prostoriji i servirati.
Prijatno! :)
250gr secera,
9 kasika vruce vode,
250gr brasna,
1 prasak za pecivo,
2 kasike kakaoa
Za fil: 500ml mleka,
3 kasike brasna,
250gr margarina,
200gr secera,
2 vanilin secera
Za dekoraciju: 125gr kokosa
Priprema:
1. Za pripremu kore odvojiti belanca od zumanaca i umutiti ih u cvrst sam. Ostaviti ih po strani. Zumanca umutiti sa secerom dok se ne dobije glatka masa. Dodati vrucu vodu i mesati dok se sastojci ne sjedine.
2. U smesu dodati pomesano brasno sa kakaom i praskom za pecivo. Mesati dok se sastojci ne sjedine.
3. U umucenu smesu sa zumancima postepeno dodavati belanca i varjacom mesati dok se smesa ne sjedini.
4. Rernu prethodno zagrejati na 180 stepeni. Polovinu smese sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje. Peci oko 20 minuta. Na isti nacin ispeci i drugu koru.
5. Pecene kore okruglom modlicom (moze i casom - ja sam tako) iseci na krugove.
6. Posebno pripremiti fil. U serpu sipati 400ml mleka i kuvati dok ne prokljuca.
7. U preostalo mleko dodati brasno, secer i dve kesice vanilin seceera. Mesati dok se sastojci ne istope odnosno dok se ne sjedine. Kad se sastojci sjedine, dodati u kljucalo mleko i mesati dok se smesa ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti fil da se hladi.
8. Margarin umutiti u posebnu ciniju i dodati ohladjen fil. Miksovati dok se fil i margarin ne sjedine.
9. Po dva biskvitna koluta spajati sa kasicicom (ili kasikom, sve zavisi kojih dimenzija je bila modlica ili casa) fila a zatim bocne strane i gornju koru takodje premazati filom.
10. Na kraju subarice, uvaljati u kokos. Ostaviti dva do tri sata u hladnoj prostoriji i servirati.
Prijatno! :)
Comments
Post a Comment