Ruske kape (Subarice)

Za koru: 8 jaja,
                250gr secera,
                9 kasika vruce vode,
                250gr brasna,
                1 prasak za pecivo,
                2 kasike kakaoa

Za fil: 500ml mleka,
            3 kasike brasna,
            250gr margarina,
            200gr secera,
            2 vanilin secera

Za dekoraciju: 125gr kokosa

Priprema:
                 1. Za pripremu kore odvojiti belanca od zumanaca i umutiti ih u cvrst sam. Ostaviti ih po strani. Zumanca umutiti sa secerom dok se ne dobije glatka masa. Dodati vrucu vodu i mesati dok se sastojci ne sjedine.
                 2. U smesu dodati pomesano brasno sa kakaom i praskom za pecivo. Mesati dok se sastojci ne sjedine.
                 3. U umucenu smesu sa zumancima postepeno dodavati belanca i varjacom mesati dok se smesa ne sjedini.
                 4. Rernu prethodno zagrejati na 180 stepeni. Polovinu smese sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje. Peci oko 20 minuta. Na isti nacin ispeci i drugu koru.
                 5. Pecene kore okruglom modlicom (moze i casom - ja sam tako) iseci na krugove.
                 6. Posebno pripremiti fil. U serpu sipati 400ml mleka i kuvati dok ne prokljuca.
                 7. U preostalo mleko dodati brasno, secer i dve kesice vanilin seceera. Mesati dok se sastojci ne istope odnosno dok se ne sjedine. Kad se sastojci sjedine, dodati u kljucalo mleko i mesati dok se smesa ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti fil da se hladi.
                 8. Margarin umutiti u posebnu ciniju i dodati ohladjen fil. Miksovati dok se fil i margarin ne sjedine.
                 9. Po dva biskvitna koluta spajati sa kasicicom (ili kasikom, sve zavisi kojih dimenzija je bila modlica ili casa) fila a zatim bocne strane i gornju koru takodje premazati filom.
                 10. Na kraju subarice, uvaljati u kokos. Ostaviti dva do tri sata u hladnoj prostoriji i servirati.


Prijatno! :)


Comments