U letnjim mesecima vecina domacica je u potrazi za savrsenim i jednostavnim receptom koji ce osveziti nedeljni rucak. Kako je sezona tikvica u toku, moj predlog je da se one iskoriste na sto zanimljiviji nacin a evo i na koji nacin:
Testenina sa tikvicama i piletinom
Potrebno:
300gr tikvica
250gr pileceg filea
300gr neutralne pavlake
1 kesa taljatela
Parmezan
So
Biber
Djumbir
Kari
Priprema:
1. Oljustiti tikvice i iseckati ih na sitne krugove. Posoliti ih i ostaviti da odstoje sat vremena kako bi pustile vodu.
2. Iseci pileci file po duzi i posoliti.
3. Staviti serpu sa pola litra vode i dodati kasicicu soli. Kad voda prokljuca, dodati testeninu.
4. U tiganju na malo ulja isprziti piletinu dok ne dobije belu boju. Dodati iscedjene tikvice i prziti na srednjoj vatri.
5. Kad tikvice omeksaju, dodati jednu kutlacu vode u kojoj se kuvala testenina.
6. Testeninu procediti i oprati u hladnoj vodi. Staviti je po strani.
7. Kad voda ispari, tikvice i piletinu pretiliti neutralnom pavlakom i parmezanom. Promesati. Dodati zacine po ukusu i ostavite sos da se kuva 2 minuta uz neprekidno mesanje.
8. Dodati u sos testeninu i mesati dok se smesa ne sjedini.
9. Servirati.
Prijatno!
Comments
Post a Comment