Potrebno: 3 jaja
320ml jogurta 2,8% mlecne masti
180ml suncokretovog ulja
310gr brasna tip 400
500gr secera
130gr kakaoa
1 kasicica sode bikarbone
1 prasak za pecivo
prstohvat soli
Za fil: 200gr margarina
300gr mlecne cokolade
190gr secera u prahu
Priprema:
1. Odvojiti belanca od zumanaca i miksovati belanca sve dok ne dobijete cvrstu masu.
2. Dodati jogurt i ulje i miksovati sve dok se sastojci ne sjedine.
3. Dodati secer i zumanca. Nastaviti sa mesanjem.
4. Kakao postepeno dodavati kasiku po kasiku kako bi se sav kakao sjedinio sa masom. Dodati brasno, prasak za pecivo, prstohvat soli i sodu bikarbonu. Dobro promesati spatulom kako bi testo zadrzalo svoj vazdusasti oblik.
5. Smesu presuti u kalup koji ste oblozili papirom za pecenje. Kalup koji sam ja koristila je 20x30 ali vi mozete koji god zelite i kakvu debljinu testa zelite.
6. Peci na 180 stepeni pola sata do 40 minuta, u zavisnosti od rerne. (Moj kolac je bio gotov za 20 minuta zbog jake struje.)
7. Kad je testo dobro peceno, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi minimum 3 sata pre nego sto cete ga nafilovati. Ovako cete spreciti da toplina testa istopi margarin i da vam se fil razlije po posluzavniku.
8. Fil: 300gr mlecne cokolade istopite na pari i ostavite da se ohladi - ne da se stegne.
9. Margarin, koji je omeksao na sobnoj temperaturi, izmiksujte sa secerom u prahu. Miksujte smesu dok se ne sjedini.
10. Kad se smesa sjedini, dodajte istopljenu mlecnu cokoladu i nastavite sa mesanjem.
11. Ohladjeni patispanj podelite na dva dela.
12. Na prvi patispanj sipajte sav fil i preklopite sa drugim delom patispanja.
13. Ukrasite po izboru.
Prijatno!
Comments
Post a Comment