Princes krofne

 Potrebno:

                Za testo: 240ml vode

                               120ml ulja

                                7 punih kasika brasna Tip- 400

                                3 jajeta

                Za fil: 3 zumanceta

                           1 vanilin secer

                           3 kasike brasna

                           3 kasike secera

                           300ml mleka


Priprema: 

            1. Vodu i ulje kuvati na jakoj vatri dok ne provri. Kad provri, skloniti serpu sa sporeta i dodati brasno. Smesu mesati dok se ne sjedini i ostaviti da se ohladi.

            2. 200ml sipati u serpu i staviti ga na tihoj vatri da se zagreje. U ciniji pomesati 3 zumanceta, 3 kasike secera, 3 kasike brasna, vanilin secer sa preostalim mlekom.

            3. Kad mleko prokljuca, dodati smesu sa zumancima i mesati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Smesu ostaviti da se ohladi.

            4. U ohladjeno testo, postepeno dodavati jedno po jedno jaje neprestano mesati miskerom. Kad se jaja dobro sjedine sa testom, puniti spric.

            5. Rernu ukljuciti na 200 stepeni. Pleh obloziti papirom za pecenje na kome cete spricerom praviti krofne.

            6. Testo staviti u rernu i minimum 20 minuta ne otvarati kako bi testo moglo lepo da naraste. Testo se pece u zavisnosti od topline rerne - nase princes krofne su se pekle 45 minuta.

            7. Kad testo bude dobro peceno, izvaditi pleh i ostaviti krofne da se ohlade.

            8. Ohladjenje krofne seci po duzini i puniti ih filom.

            9. Na kraju po princes krofnama pospite secer u prahu.

            Prijatno!





Comments